JORDBERÄTTELSER
Jordkorrespondenser – en konversation med underjorden i konstskriften Elementa

Jordkorrespondenser – en konversation med underjorden i konstskriften Elementa

(p)Art of the Biomass har i samarbete med Humus economicus och på inbjudan av curator Stella d’Ailly i fantastiska Mossutställningar skrivit ett brev till jorden som heter ’Jord, en korrespondens’. Det har publicerats i konstskriften Elementa tillsammans med andra brev till elementen, skrivna av konstnärer. Här finns även en samling medborgarförslag som kommer att lämnas in till stadsdelsnämnden i Skärholmen.

Konstskriften Elementa är del av konsprogrammet ’Konstnärliga avsmyckningar av Fokus Skärholmen’ som i kreativ och kritisk anda undersöker frågor om hållbar stadsutveckling med anledning av den stora omvandlingen av Skärholmen som kommer att ske, då 6 300 nya lägenheter kommer att byggas de närmaste åren.

Elementa släpptes under vernissagen av utställningen Skärholmens Vårsalong och Mossutställningar kommer arrangera en serie läsningar under utställningsperioden. Brev till elementen och medborgarförslag inspirerade av dessa har skrivits av: Zanyar Adami (även redaktör), Stella d’Ailly (initiativtagare och redaktör), (p)Art of the Biomass – Janna Holmstedt and Malin Lobell, Mar Fjell och Malin Arnell, Christina Fredengren och Jonas Ulvarsson, samt Patrick Kretschek. Grafisk formgivning: Daniela Juvall. Poster:  Lisa Wilson. Kartografi: David Zardini.