KONST
Seminarium: Carbon Communities, Humus Economicus Samlaboratorium med Danielle Wild och Teemu Lehmusruusu

Seminarium: Carbon Communities, Humus Economicus Samlaboratorium med Danielle Wild och Teemu Lehmusruusu

Tre initiativ i tre olika länder, med jord och hållbarhet i centrum, möttes för att dela erfarenheter. Humus economicus forskargrupp hade den stora glädjen att möta Teemu Lehmusruusu och Danielle Wild. Teemu berättade om sitt initiativ Trophic Verses och samarbetet med Carbon Action i Finland. Danielle Wild introducerade oss till FUSILLI, ett Horizon 2020 projekt, som inbegriper att transformera Kolding i södra Danmark och 11 andra städer i EU till ”food futures living labs”, för att se hur städer i EU kan ställa om till hållbara matsystem. Danielle berättade även om projektet SOIL som snart påbörjas, ett samarbete med Design Tasmania och University of Tasmania Launceston, där markanvändning och jordhälsa undersöks.

Seminariet var del av Samlaboratoriets första Art & Science Retreat, Markkänning och kritiska kartografier: från Ingentingskogen till Experimentalfältet.

Vi ser fram emot att följa hur dessa mångfacetterade, nätverkande och tvärdisciplinära initiativ kommer utvecklas de kommande åren. Läs mer om våra Vänner & Partners i Samlaboratoriet här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *