KONST
Jordsymposium med Kultivator, Accelerator konsthall (online), 12 maj

Jordsymposium med Kultivator, Accelerator konsthall (online), 12 maj

Bild ovan: Kultivator “Humusfakulteten”, 2020. Installationsvy från utställningen “Experimentalfältet” på Accelerator 2021. Foto: Christian Saltas.

Följ med på Jordsymposium, med curator och moderator Bronwyn Bailey-Charteris! Jordsymposiet är en tvärdisciplinär mötesplats för konstnärer och forskare för samtal om jords materia, minnen och framtid och det utgår från konstverket Humusfakulteten av svenska konst- och jordbrukskollektivet Kultivator som medverkar i utställningen Experimentalfältet på Accelerator 2021.

Evenemanget presenterar tvärdisciplinära perspektiv på jord. Se evenemanget dokumenterat på Accelerators YouTube-kanal eller lyssna som podcast via iTunes. Läs mer om alla deltagare på Accelerators webbplats.

Program

13:00–14:00
Jordfakulteten med Kultivator
Med konstnären Malin Lindmark Vrijman från Kultivator och de särskilt inbjudna gästerna: kulturarbetarna Lumbricus rubellus (stora lövdaggmaskar) och Bronwyn Bailey-Charteris.

14:00–14:30
Soil Matters: Life in Soil Shapes Life on Earth
Med Stefano Manzoni från Institutionen för naturgeografi vid Stockholms universitet.

14:30–15:00
Food for Resilience Present ”Aralashak”: Flour of a Thousand Grains

Med L. Jamila Haider från Stockholm Resilience Centre (Stockholms universitet), med introduktion av Amanda Wood och Malin Jonell, ledare för forskningstemat ”Food for Resilience” vid Stockholm Resilience Centre.

15:00–15:15 Digital paus Grounding med konstnär Emmeli Person

15:15–15:30
Konst+forskning, reflektioner om fältexperiment

15:30–16:45
Se jorden! med Humus Economicus Samlaboratorium och Skogsträdgården

Med Christina Schaffer från Institutionen för naturgeografi (SU) och de konstnärliga forskarna Janna Holmstedt (SHM) och Malin Lobell.

16:45–17:00 
Avslutningsord med maskarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *